Zwemloop Stelleplas
Zwemmen & hardlopen voor ieder niveau!


Nieuws


Terug naar overzicht

28-04-2019

Zwemloop Heinkenszand

ZONDAG – Het houdt niet meer op dit weekeinde met wedstrijden. Vandaag was ook Nederland aan de beurt. De zwemloop in zwembad Stellenplas te Heinkenszand was nieuw op de kalender. Een initiatief van Chris Steenbakker, die het evenement samen met zijn moeder (!) organiseerde. Chris deed zelf mee aan de halve afstand en werd derde. De winst op die korte afstand ging naar Brandon Groeneveld, talentje uit Papendrecht en topzwemster Roos Englebert uit Oud Gastel, die er de Vlietloop in eigen dorp voor liet schieten.

Lynn Lossie pakt dubbel Vlietloop-zwemloop
Dat deed niet Lynn Lossie, die nota bene de halve marathon zaterdag combineerde met de lange zwemloop zondag. Het legde de Woensdrechtse geen windeieren. Ze won beide wedstrijden. In Zeeland liet ze de Vlaamse Sophie Vercruyssen en de Zeeuwsvlaamse Emke Erpelinck achter zich. Bij de mannen zorgde Arno Lambrecht ervoor dat de traditie van een Belgische winnaar doorgaat. Hij kwam al met drie minuten (!) voorsprong uit het water. Daar konden Sander de Bart en Erwin Langeler niet veel verandering meer in brengen. In die volgorde kwamen ze als nummer 2 en 3 onder de waterglijbanen en finishboog door.

Op de sprint-afstand was het een Belgische dubbelslag met Arnoud van Langenhove en Hasse Fleerackers. Bij de mini’s won Sibe Bauters – eveneens een Belg – en de Zeeuwse Coline van den Barselaar. Jock van Bragt deed het achter Brandon goed op de halve, hij traint bij RTC Brabant. Chris zelf was tevreden over de geslaagde primeur, niet zozeer over zijn eigen prestatie. ,,Vijf dagen Rome en geen warming up deden mijn eigen snelheid geen goed’’, kon hij er na afloop nog wel mee lachen.Terug naar overzicht


 

Info