Zwemloop Stelleplas
Zwemmen & hardlopen voor ieder niveau!


Nieuws


Terug naar overzicht

14-06-2021

Trikipedia; In eigen land: zwemloop Stelleplas

Tussen almaar buitenlandse wedstrijdverslagen door dan toch een Nederlands evenement(je). Zondag organiseerden triatleet Chris Steenbakker en CIOS-student Nando Rentmeester op verantwoorde wijze een zwemloop in Stelleplas. De tweede editie feitelijk, nadat Chris in 2019 het initiatief nam in zijn eigen Heinkenszand. Chris legt ons uit dat Nando een afstudeeropdracht nodig had. ,,Wat is dan mooier dan een zwemloop te organiseren?! De lijntjes waren daarbij vrij kort, het is een dorpsgenoot en hij werkt ook op het zwembad. Gaandeweg in mei afspraken gemaakt. Van TVB, de club waar ik ben aangesloten, kregen we een pakketje bier omdat ze zo blij waren met eindelijk een evenement.”

In totaal kwamen 37 deelnemers opdagen. Van TVBreda, Maresia, Niels Koole met een groepje, het RTC Tilburg, TVS en een paar individuele atleten. De beloning was er naar. Het was zondag prachtig weer, iedereen behulpzaam om te helpen en er ontstond een mooie strijd. De klompen waren traditiegetrouw weer de prijzen.

Na afloop was iedereen enthousiast. Chris: ,,Er waren atleten die zich tijdens corona aangesloten hebben bij verenigingen maar nog nooit een wedstrijd gedaan hadden. Dit was hun eerste, ook de jonkies waren enthousiast en we hadden een debuterende paratriatlete: Sanne Koopman.
Bron: https://trikipedia.nl/2021/06/14/oceanische-en-afrikaanse-titelstrijd-paratri-besancon-jetze-wk-stelleplas-zwemloop-wtj-1893/?fbclid=IwAR27hZAkmm7XZNiEO7U6joNVx0pNEG4YbXK-ARNOizRlKDl8zA_kdjD_WuMTerug naar overzicht


 

Info